Våra utrymmen

gulthus med högalidskyrkan i bakgrundenI föreningen finns det några gemensamma utrymmen. Det blir trevligare för alla om vi har samma synsätt på dessa utrymmen, med andra ord så är det viktigt att alla håller ordning efter sig och inte förväntar sig att någon annan ska ta hand om skräpet som samlas i utrymmena.

Cykelförråd

Dessa rum är till för förvaring av cyklar och barnvagnar inget annat.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga med totalt 8 tvättmaskiner, 4 torktumlare, 4 torkskåp samt 1 grovtvätt samt grovtumlare. Du finner tvättstugan på källarplanet med ingång från gården port 46 samt port 28. Bokning sker i tvättstugan.

Grovsoprum och källsortering

Det finns tre grovsoprum på vårt område, utanför nummer 6, 10 och 38. Det går bra att lämna grovsopor, tidningspapper, papper och wellpapp, mindre elektronik, batterier och kompostavfall i respektive kärl. Det finns beskrivande skyltar på väggen som förklarar vad som får läggas i kärlen, för allas trevnad är det bra om vi följer dessa instruktioner. I grovsoprummet finns cellulosapåsar för komposterbart avfall, komposthinkar finns att tillgå via styrelsen, ni når oss via mail - info@stjarnhusen.info

Tänk på att när ni har grovsopor såsom målarfärg, möbler, kylskåp, tvättmaskiner och andra vitvaror måste ni själva åka till kommunens återvinningscentraler. Läs mer om återvinningscentralerna i Stockholm.

Ingångsporten

Trappuppgångarnas entréportar har ett låssystem med kod som är påslaget mellan 06.00 - 21.00. Därefter fungerar er lägenhetsnyckel.

Källargångar och trapphus

Betrakta källargångarna och trapphuset som din förstuga. Av säkerhetsskäl måste dessa hållas fria från cyklar, barnvagnar, sopor och tomemballage. Både Stockholms brandförsvar och vårt försäkringsbolag kräver att ingen brännbart finns i trappor och gångar samt att det inte finns något som hindrar framkomligheten vid en utryckning.

Rökning

Det är aldrig tillåtet att röka i de gemensamma utrymmena.

Extrude Interactive AB