Välbesökt trädgårdsmöte

Igår kväll var det trångt på Gröndals café, vi var många som ville lyssna på Aurelio Encisos förslag på våra trädgårdar. Aurelio visade sitt kunnande i de skisser som han tagit fram, det finns en tanke och omtanke bakom placeringen av varje buske, blomma och träd, allt för att det ska bli trivsamt på våra innergårdar. Aurelio har låtit sig inspireras av examensarbetet som Ylva Kjellin har gjort.

Ylvas examensarbete handlar mycket om att söka svaren på frågorna:
Hur ska gränsen mellan gammalt och nytt dras?
Hur ser dagens behov ut för de boende i Stjärnhusen?
Vad kan läggas till utan att 1940-tals miljön försvinner?

Aurelio har gjort en djupdykning i Ylvas arbete och förvandlat det till något som vi kan genomföra utifrån de förutsättningar som vi har idag. Det handlar inte om att ta bort allt som finns och plantera nytt. Många förslag bygger på att ta vara på det som finns men kanske flytta det till en plats där växterna har en bättre förutsättning.

Det finns en skiss för varje trädgård samt en skiss på inramningen av uteplatserna. Titta på bilden högst upp på sidan om du är osäker på gårdarnas nummer/namn. Det finns en gård som saknas och det är den “halva” gården utanför port 38. Denna ritning väntar vi på, vi kommer att informera om den så snart vi får den.

1 Syrengården

2 Hexagongården

3 Rosengården

4 Pelargården

5 Björkkullegården

6 Vingnötsgården

7 Björkdungegården

Inramning av uteplats

Här kan du läsa Ylva Kjellings examensarbete

Kostnader

Nu börjar ett intensivt arbete med att ta fram offerter för genomförande och driften av trädgårdarna. Styrelsen planerar att ha allt klart till stämman den 20 maj. Två veckor innan stämman kommer en kallelse att delas ut tillsammans med ett kostnadsförslag så att ni har tid att förbereda er inför stämman.